2015. június 27., szombat

Mézes mandulás kukoricapehely

Erről a finomságról Lúdanyónál olvastam, és mivel nagyon szeretem az ilyen típusú rágcsákat, azonnal el is készítettem. Nálunk nem nagyon éri meg, hogy müzli legyen belőle, magában rágcsáljuk, és ha egyszer elkezdjük... abbahagyhatatlan! :-)


Hozzávalók:
250 g kukoricapehely (nálam Spar Free From)
50 g mandulalapocska
25 g margarin
75 g méz

Elkészítés:
A sütőt 160 fokra előmelegítem, egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral.
A kukoricapelyhet egy jó nagy keverőtálba öntöm, hozzákeverem a mandulát is.
Egy lábasban kis lángon összeolvasztom a margarint és a mézet. Nem kell felforralni, csak folyós legyen. Ráöntöm a kukoricapehelyre és óvatosan összekeverem. Elterítem a tepsin és kb. 10 percig sütöm, addig, amíg meg nem pirul kicsit a mandula és a kukoricapehely is. Amikor kihűl, kisebb darabokra tördelem, majd - ha nem azonnal fogyasztom - jól záródó dobozba teszem.