2014. augusztus 5., kedd

Diós stangli


Hozzávalók (kb. 30 db-hoz)
300g darált dió
300g porcukor
3db tojás fehérje
kandírozott narancshéj (fél narancs friss, reszelt héját használtam helyette)
negyed citrom leve


Elkészítés:
A diót, 150g porcukrot, a nagyon apróra vágott kandírozott narancsot (vagy narancshéjat) és 2 tojás felvert fehérjét masszává gyúrom. Kiterítem egy műanyag deszkára vagy tálcára, úgy, hogy kb. 1 cm magas legyen. Pár órára félreteszem száradni, hogy vágni tudjam. Felszeletelem kb. 1*4-5 cm-es rudakra, stanglikra. Ha valakinek van pl. csillagos, vagy karácsonyfás kiszúró formája, ezzel is lehet készíteni!)
A másik 150g porcukrot 1 tojás fehérjével és a citrom levével kemény habbá verem (ez az ún. jegec). Rákenem a diós süti tetejére és 2-3 napig szárítom.


Tipikus karácsonyi sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése