2014. november 25., kedd

Püspökkenyér tojásfehérjéből

A receptre itt akadtam rá, pár éve, éppen Karácsony előtt, és pont volt elfekvőben jópár tojásfehérjém is. Azon nyomban elkészítettem gluténmentes változatban.



Hozzávalók:
6db tojásfehérje
100g durvára vágott dió
100g aprított étcsokoládé aprítva
50g mazsola
100g cukrozott gyümölcs (most csak ananászt tettem bele)
80g liszt (Mantlert használtam)
120g porcukor
40g olvasztott vaj


Elkészítés:
Az összevágott hozzávalókat elkeverem a liszttel. A fehérjéket elkezdem felverni, majd amikor már félig kész, beleteszem a porcukrot is és keményre felverem. Belekeverem a lisztes dolgokat és végül az olvasztott vajat is. Kivajazott, kilisztezett őzgerinc formába öntöm és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöm. (Érdemes tűpróbát végezni.)
Ha kihűlt be lehet vonni olvasztott csokoládéval, én ezt kihagytam, így is nagyon finom.
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése