Vagy más néven Sült madártej. Tényleg olyasmi íze van.
Hozzávalók (18*24 cm-es tepsihez):
4 db tojás
75 g margarin
100 g porcukor
25 g vaníliás cukor
90 g Schar Mix C liszt
3 g sütőpor
500 ml tej
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket kemény habbá verem.
A margarint a por- és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, és aztán apránként adagolva a sütőporral elkevert lisztet és a tejet is. Nagyon híg, folyékony masszát kapok. Ehhez óvatosan hozzákeverem a tojások kemény habbá vert fehérjét. Nagyon kell vigyázni, hogy a habot semmiképpen se törjük meg, az sem baj, ha kisebb darabok maradnak a tetején (akárcsak a madártejnél). Az így elkészült masszát kivajazott és lisztezett tepsibe öntöm és - nem előmelegített!!! - sütőben 20 percig 220, majd újabb 30 percig 160 fokon megsütöm. Előfordulhat, hogy kicsivel több idő kell hozzá, nekem már szép barna volt a teteje és a tűpróba is azt mutatta, hogy készen van. Frissen sülve még picit remegős lehet a süti, ez nem baj, mert hűlés közben még szilárdul, a lényeg, hogy folyós már ne legyen. 1,5 órát hagytam húlni, majd pár órára hűtőbe tettem. Tálalásnál porcukorral megszórtam.
Tipp:
Tortaformában is elkészíthető, ekkor azonban érdemes a sütést 180 fokon kezdeni, mert nagyon megpirul a süti teteje. (20 cm-es tortaformában sütöm.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése