2016. március 27., vasárnap

(Húsvéti) Linzer Schar Mix C lisztből

A recept a Schar oldaláról van.
Nálam eddig a linzernél is az Emese süteménypor a nyerő, de a Schar Mix C lisztből is nagyon finomat sikerült sütni, egyetlen hátránya, hogy a tészta morzsálódósabb (összeragasztásnál pár darab el is törött).


Hozzávalók:
250 g Schar Mix C
125 g hideg margarin
125 g porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás.


Elkészítés:
A hideg margarint elmorzsolom a lisztben, majd hozzáadom a többi hozzávalót is és összegyúrom. A tésztát 1 órára a hűtőbe teszem pihenni. Enyhén rizslisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtom és tetszőleges formákkal kiszaggatom. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöm.
Amikor kihűlt, egy-egy formát lekvárral megtöltök, összeragasztok, majd meghintem porcukorral.
Nekem ebből a mennyiségből 40 darab linzerem lett.

Megjegyzés:
Ez a tészta tökéletesen alkalmas keksz készítéséhez is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése