2016. március 6., vasárnap

Linzer Emese Süteményporból

Ez a recept megtalálható a gyártó honlapján is, de én először Helginél találkoztam vele.
Ez is azon sütik egyike, amit 2009 óta nem sütöttem és nem is értem miért :)




Hozzávalók (24 darabhoz):
400 g Emese Süteménypor
200 g margarin
1 db tojás
1 cs sütőpor



Elkészítés:
A sütőporral elkevert lisztben elmorzsolom a margarint, majd hozzáadom a tojást és alaposan összedolgozom. Nem kell pihentetni, enyhén lisztezett deszkán azonnal - kb. 3 mm vastagságúra - nyújtom, majd tetszőleges formával kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütöm (a recept eredetileg 200 fokon 15 percet ír, így is próbáltam, de nálam 200 fokon 15 perc alatt megégett volna, 8 perc alatt készen is volt). Miután kihűlt, megkenem lekvárral és egy-egy darabot összeragasztok. Porcukorral meghintem.
Nagyon finom, puha, omlós sütemény, műanyag- vagy fémdobozban tárolva sokáig eláll (már ha marad).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése