2015. április 25., szombat

Zongorabillentyű

A recept eredetijére ezen az oldalon találtam rá, pár évvel ezelőtt, de a sütit először csak tavaly sütöttem meg.

Hozzávalók (20*30 cm-es tepsihez):
Tésztához:
140 g porcukor
150 g margarin
180 g kukoricaliszt
140 g darált dió
1 dl tej
3 db tojás fehérje
1/2 db citrom héja
2 ek citromlé
6 g sütőpor
Mázhoz:
300 g porcukor
3 db tojás sárgája
1/2 db citrom héja
3 ek citromlé


Elkészítés:
A margarint habosra keverem a porcukorral, a citrom héjával és a citromlével. Hozzákeverem a diót, a sütőporral előzőleg elkevert lisztet és fokozatosan a tejet is. Ezután óvatosan hozzáforgatom a tojások kemény habbá vert fehérjét, majd vajazott-lisztezett tepsibe öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 160 fokra csökkentve a hőt, további 30 percig sütöm. A sütőből kivéve, még forrón ráöntöm a sütés közben habosra kevert mázat. 10 percig állni hagyom, majd hűvös helyre téve pihentetem további kb. 4-6 órát (eredetileg egy éjszakát, de nem volt szükség több időre). Hogy a máz ne törjön, forró vízbe mártott késsel szeletelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése