A receptet itt láttam meg, nagyon megtetszett, azonnal ki is próbáltam és nem csalódtam.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom :-)
Hozzávalók:
Morzsához50g liszt (én általában barna rizslisztet használok, de kukorica-, rizs- vagy akár hajdinaliszttel is tökéletes)
50g zabpehely (aki tiszta zabot sem fogyaszt, annak ehelyett is 50g liszt, vagy lehet 50g dió/mandula/mogyoró, lehet bátran variálni)
100g vaj vagy margarin
50g barnacukor
1tk fahéj
Töltelékhez
4db alma (600g-ot tettem bele) (ízlés szerint a gyümölcs is lecserélhetőJ)
2ek citromlé
1/2tk fahéj
1ek cukor
Elkészítés:
Az almákat
megpucolom és vékony gerezdekre vágom. Egy kicsi, de mély tepsit kivajazok,
majd az almaszeletekkel megtöltöm. Meglocsolom a citromlével, megszórom a
cukorral és a fahéjjal. A lisztet (és a zabpelyhet) eldolgozom a fahéjjal. A
vajat/margarint kis kockákra vágom majd az ujjaimmal morzsássá dolgozom,
hozzáadom a cukrot, elkeverem. Az almaszeleteket megszórom a morzsával és
180 fokra előremelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütöm. Melegen,
vaníliafagyival (télen sodóval) tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése