2014. május 22., csütörtök

Halwa


Hozzávalók (2-3 személyre):
40g olaj
130g cukor
3dl víz
100g barna rizsliszt
25g mazsola
kardamom ízlés szerint
 


Elkészítés:
Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítem, közben a vizet a cukor felével lassú tűzön felteszem főni. Amikor az olaj kellően forró (a beleszórt liszt serceg), hozzáadom a barna rizslisztet és közepes tűzön folyamatosan kevergetve kicsit megpirítom (kb. 10 perc). Amikor már szép barna, óvatosan ráöntöm az időközben felforrt cukros vizet (nagyon óvatosan, nehogy a felcsapó gőz megégessen!). Elkeverem, majd rászórom a cukor másik felét. Még kb. 10 percig sütöm, folyamatosan kevergetve, amíg szép darabos (császármorzsa állagú) nem lesz. Ekkor hozzáadom a mazsolát és ízlés szerint megszórom kardamommal. Még egyszer átkeverem, majd elzárom alatta a tüzet és 15 percre lefedem. Tálalásnál meg lehet szórni még egy kis kardamommal.

 


2 megjegyzés:

  1. Élve vagy halwa!
    (haha, bocsi:-) Gigi voltam:-) )

    VálaszTörlés
  2. :-) Majdnem egy hónappal lekéstem az első blog-megjegyzésem :-D
    Most vettem észre :)
    Köszi, Dóri! :-)

    VálaszTörlés