2014. május 18., vasárnap

Gyöngyi krémes

A receptet Nagymamám receptes könyvéből vettem, annyit változtattam csak, hogy a búzalisztet Alfa-Mix-re cseréltem.

Hozzávalók (24*36 cm-es tepsihez):
Tésztához:
7db tojás sárgája
230g porcukor
10 evőkanál víz
200g Alfa-Mix liszt
6g sütőpor
1evőkanál kakaópor
Krémhez:
7db tojás fehérje
100g porcukor
5dl víz
2cs vaníliás pudingpor
2cs vaníliás cukor
100g porcukor
Tetejére:
csokireszelék
 


Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverem. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 24 percig sütöm. Ezalatt kemény habbá verem a fehérjét a porcukorral. A vízben megfőzöm a pudingot a vaníliás cukorral és a porcukorral. Még melegen belekeverem a habot és a megsült tészta tetejére kenem. Újra a sütőbe teszem és még 6 percig sütöm. Ha kihűlt, tetejét csokireszelékkel díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése