Hozzávalók
(20*27cm-es tepsihez):
Tésztához: 125g olvasztott margarin
100 g porcukor
1db tojás
200g Fe-Mini Kenyérpor
fél cs sütőpor
ízlés szerint egy fél citrom reszelt héja és leve
Krémhez:
2 dl tejföl1db tojás
50g porcukor
1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
2db alma meghámozva, vékonyra (2 mm) szelve
őrölt fahéj
Elkészítés:
A tésztához felolvasztom a margarint, hozzámérem a
többi hozzávalót és egynemű tésztává keverem (picit ragacsos marad).
A tésztát egy kanál segítségével az előzőleg kivajazott-lisztezett tepsibe egyengetem. A krémhez egynemű
krémmé keverem a hozzávalókat, és a tésztára öntöm. A meghámozott és kimagozott almát
vékonyra szelem, szorosan egymás mellé, a krém tetejére helyezem; megszórom őrölt fahéjjal. 180 fokra
előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöm. (Akkor jó, ha a teteje szép
piros, és a tejföl sem leveses már, de tűpróbával lehet ellenőrizni.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése