2014. szeptember 19., péntek

Narancsos rizsfelfújt

Recept a Nosalty-ról.


Hozzávalók (4 személyre, 18*24cm-es tepsihez)
120g rizs
250ml frissen facsart narancslé
250ml tej
50ml víz
1db vaníliarúd vagy 2 cs vaníiás cukor
80g barna cukor
2db tojás
3ek vaj
Tálaláshoz:
narancsdzsem vagy narancsszörp, de önmagában fogyasztva is finom

 

Elkészítés:
A narancslevet, a tejet és a vizet egy lábasba öntöm. Hozzáadom a rizst és a cukrot, belekaparom a vaníliarúd magját. Az egészet felforralom, majd mérsékelem a lángot, és lassú tűz felett, lefedve, keverés nélkül addig főzöm, míg a rizsszemek megduzzadnak és magukba szívják a folyadékot. Ezután félreteszem, hűlni hagyom. Amikor a rizs kihűlt, hozzákeverek két evőkanálnyi szobahőmérsékletű vajat és a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd óvatosan hozzáforgatom ezt is a rizshez. Az egész masszát a maradék vajjal kikent tepsibe öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése