Első gluténmentes péksütemény próbálkozásom.
Recept a Glutenix receptfüzetből.
Hozzávalók:
250 g
Glutenix Foszlós kalács lisztkeverék
25 g tejföl
2 dl langyos tej
1 tojás
sárgája
15 g élesztő
1 ek. olaj
negyed citrom reszelt héja
Elkészítés:
Kézimixerrel összekeverem a folyékony
hozzávalókat az élesztővel, majd hozzáadom a lisztet. Jól összedolgozom,
előre kivajazott-lisztezett kenyérsütő formába teszem. Meleg helyen, letakarva kb. háromnegyed órát kelesztem, majd 160 fokra előmlegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütöm.
Megjegyzés:
Ez az alap kalács recept, ezt számos módon lehet variálni: lehet belőle vaníliás kalács, márványkalács, kakaós, fahéjas, mazsolás, csokoládés kalács, stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése