2014. október 26., vasárnap

Hólabda

Nagymamám receptje gluténmentesítve :-)

Hozzávalók (kb. 35 darabhoz, 1 gáztepsihez):
Tésztához:
8db tojás
400g porcukor
250g Mantler liszt
2ek kakaópor
8ek forró víz
1cs sütőpor
Krémhez:
200g margarin
200g porcukor
1ek rum
1cs vaníliás cukor
4dl tej
4ek (nekem 80g) Mantler liszt
Forgatáshoz: 
kókuszreszelék
Mázhoz:
200g étcsokoládé
6ek olaj

 
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral, majd lassan hozzáadom a kakaót, a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verem és hozzáadom a tojásos masszához. Kivajazott és -lisztezett tepsibe öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben 25perc alatt tűpróbával megsütöm.
A krémhez a margarint, a porcukrot, a rumot és a vaníliás cukrot jól kikeverem. A lisztet csomómentesre elkeverem a tejjel, sűrű péppé főzöm, kihűtöm, majd hozzákeverem a krémhez. A tésztából pogácsaszaggatóval kis korongokat vágok, félbevágom, megkenem krémmel, majd összeillesztem és az oldalukat is megkrémezem; végül kókuszreszelékben megforgatom. Tetejüket bevonom az olajban megolvasztott csokoládéval. Pár órára hűtőbe teszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése