Hozzávalók (kb. 35 darabhoz, 1 gáztepsihez):
Tésztához:8db tojás
400g porcukor
250g Mantler liszt
2ek kakaópor
8ek forró víz
1cs sütőpor
Krémhez:
200g margarin
200g porcukor
1ek rum
1cs vaníliás cukor
4dl tej
4ek (nekem 80g) Mantler liszt
kókuszreszelék
Mázhoz:
200g
étcsokoládé
6ek
olaj
Elkészítés:
A
tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral, majd lassan hozzáadom a
kakaót, a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény
habbá verem és hozzáadom a tojásos masszához. Kivajazott és -lisztezett
tepsibe öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben 25perc alatt tűpróbával
megsütöm.A krémhez a margarint, a porcukrot, a rumot és a vaníliás cukrot jól kikeverem. A lisztet csomómentesre elkeverem a tejjel, sűrű péppé főzöm, kihűtöm, majd hozzákeverem a krémhez. A tésztából pogácsaszaggatóval kis korongokat vágok, félbevágom, megkenem krémmel, majd összeillesztem és az oldalukat is megkrémezem; végül kókuszreszelékben megforgatom. Tetejüket bevonom az olajban megolvasztott csokoládéval. Pár órára hűtőbe teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése