2014. május 4., vasárnap

Fagyi szelet

Hozzávalók (20*27cm-es tepsihez):
Tésztához:
150g kristálycukor
2db tojás
5 evőkanál víz
100g Mantler liszt
6g sütőpor
50g darált dió
Krémhez:
1cs vanília ízű pudingpor
½ tojás sárgája
75g kristálycukor
5g vaníliás cukor
3dl tej
75g vaj
Mázhoz:
2db tojás fehérje
100g porcukor
Tetejére:
csokireszelék / tortadara



Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a diót, végül óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a pudingot, a cukrokat és a tojássárgát simára keverjük a tejjel (először kevés tejjel keverjük ki, utána öntjük fel a többivel, hogy szép sima legyen a krém). Sűrű péppé főzzük, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük a vajat és hűlni hagyjuk (pár percenként érdemes átkeverni, hogy ne csomósodjon be).
Amikor a piskóta is és a tészta is kihűlt, a krémet egyenletesen a tésztára simítjuk.
A tojások fehérjét (eredeti recept szerint gőz felett, én anélkül) kemény habbá verjük a porcukorral. Ezt rátesszük a krémre, tetejére pedig csokit reszelünk (vagy tortadarával meghintjük).
Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd vízbe mártott késsel szeleteljük.

1 megjegyzés: