Hozzávalók (kb. 15 darabhoz):
3 db tojás120g liszt (bármilyen gm liszt megfelel, többféléből is készítettem már)
1 púpos teáskanál sütőpor
1,5 dl tej
50g porcukor
1 csipet só
300g alma (reszelve)
1 evőkanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. Egy tálban összekeverem a
sütőporral elkevert lisztet, a tejet, porcukrot és a tojások sárgáját. Hozzáadom a
meghámozott, lereszelt almát és a fahéjat, majd óvatosan hozzákeverem a
tojások csipet sóval kemény habbá vert fehérjét is. Palacsintasütőben
kevéske olajat hevítek, amibe egy-két evőkanálnyi
palacsintatészta-halmokat adagolok, és mindkét oldalukat szép aranyszínűre
sütöm (1-2 perc). Porcukorral megszórva, juharsziruppal, mézzel, lekvárral
vagy csokisziruppal kínálom - ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése