2014. június 16., hétfő

Ampal (Amerikai almás palacsinta)


Hozzávalók (kb. 15 darabhoz):
3 db tojás
120g liszt (bármilyen gm liszt megfelel, többféléből is készítettem már)
1 púpos teáskanál sütőpor
1,5 dl tej
50g porcukor
1 csipet só
300g alma (reszelve)
1 evőkanál fahéj
 


Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. Egy tálban összekeverem a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, porcukrot és a tojások sárgáját. Hozzáadom a meghámozott, lereszelt almát és a fahéjat, majd óvatosan hozzákeverem a tojások csipet sóval kemény habbá vert fehérjét is. Palacsintasütőben kevéske olajat hevítek, amibe egy-két evőkanálnyi palacsintatészta-halmokat adagolok, és mindkét oldalukat szép aranyszínűre sütöm (1-2 perc). Porcukorral megszórva, juharsziruppal, mézzel, lekvárral vagy csokisziruppal kínálom - ízlés szerint.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése