2014. június 17., kedd

Piskótatekercs


Hozzávalók (30*40cm-es tepsihez):
6db tojás szétválasztva
6ek cukor (nekem 120g lett)
6ek rizsliszt (szintén 120g)
késhegynyi sütőpor
lekvár (házi rumos sárgabaracklekvár került bele)

 


Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját fehéredésig keverem a cukorral. Ehhez fakanállal, óvatosan hozzákeverem a fehérjét, majd a sütőporral elkevert rizslisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben süstöm először 5, majd 160 fokra mérsékelve még további 20 percig. A sütőből kivéve rizslisztezett, száraz konyharuhára borítom és feltekerem. Ha kihűlt, megkenem sárgabarack lekvárral, majd újra feltekerem és megszórom porcukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése