2014. június 22., vasárnap

Francia krémes

Ennek a nagyon finom süteménynek a receptjére ismét a Facebookon, a Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok nevű csoportban leltem. Hálás köszönet érte Puskás Bettinek! :) :)


Hozzávalók (18*24 cm-es tepsihez) (fél adag):
Tésztához:
100g porcukor
2db tojás
75g kukoricaliszt
6g sütőpor
25g darált dió
1ek (8g) kakaópor
Krémhez:
2,5dl tej
40g kukoricakeményítő
1/2db tojás
75g teavaj (!) (nem margarin!)
100g porcukor
5g vaníliás cukor
Mázhoz:
75g teavaj (!)
25g kakaópor
20g porcukor


Elkészítés:
A porcukrot jól kikeverem a tojásokkal, majd hozzákeverem a sütőporral elkevert kukoricalisztet, a darált diót és a kakaóport. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöm.
Közben elkészítem a krémet: a tejet a keményítővel és a tojással sűrű krémmé főzöm, majd hűlni hagyom. A teavajat a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverem, majd hozzákeverem a kihűlt főtt krémet is. Ezt a krémet rásimítom a tészta tetejére. Végül következik a csokimáz: a tevajat, a kakaóport és a porcukrot összeolvasztom, ez kerül a süti tetejére.
Nagyon finom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése