Hozzávalók (23 cm-es tortaformához):
Tésztához:2db tojás
100g kristálycukor
70g Mantler liszt
50g olvasztott margarin
csipet só
Krémhez:
2dl tejszín (10%-os Meggle főzőtejszínt használtam)
200g kristálycukor
250g margarin
100g (Tibi) étcsokoládé
150g magozott meggy
Mázhoz:
100g (Tibi) étcsokoládé
3ek olaj
Elkészítés:
A
tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. Belekeverem a
kristálycukrot, és addig verem tovább, míg szép fényes lesz. Hozzákeverem a
tojások sárgáját, majd óvatos mozdulatokkal a lisztet és az olvasztott
margarint is. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntöm és előmelegített 180
fokos sütőben kb. 20-25 perc készre sütjöm (míg a teteje szép színt nem kap).
Hűlni hagyom.A krémhez a tejszínt felforralom, majd feloldom benne a kristálycukrot és kb. 5 percig főzöm. Hozzáadom a margarint és az étcsokoládét, kavargatva felolvasztom. Ezután teljesen kihűtöm, előbb csak szobahőmérsékleten, majd ha már nem meleg, mehet a hűtőbe (ekkor még nagyon folyós). Amikor kihűlt, robotgéppel felhabosítom (kb. 8-10 perc). Belekeverem a magozott meggyet, és néhány órára ismét hűtőbe teszem; majd a kihűlt tésztalapra kenem.
Az étcsokoládét és az olajat vízgőz felett felolvasztom és bevonom vele a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése