A recept a Mindmegette.hu oldalról származik.
Eredetileg is gluténmentes, de gyerekkoromban, a lisztérzékenység felbukkanása előtt is sokat ettem és már akkor is nagyon szerettem.
Hozzávalók (4 személyre):
650g burgonya
4 evőkanál kukoricaliszt
4 evőkanál tej
4 mokkáskanál margarin
só
Eredetileg is gluténmentes, de gyerekkoromban, a lisztérzékenység felbukkanása előtt is sokat ettem és már akkor is nagyon szerettem.
Hozzávalók (4 személyre):
650g burgonya
4 evőkanál kukoricaliszt
4 evőkanál tej
4 mokkáskanál margarin
só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, majd kb. egyenlő nagyságú kockákra vágva enyhén sózott, meleg vízbe felteszem főni. Annyi vizet teszek rá, hogy a burgonyát majdnem ellepje. Kis lángon, fedő alatt puhára főzöm, majd a főzőlé leöntése nélkül összetöröm, folyamatos keverés mellett beleszitálom a kukoricalisztet, hozzáadom a tejet és a margarint, és ízlés szerint sózom. Állandóan kevergetve addig főzöm, amíg a liszttel össze nem fő. Melegen, sós tejföllel - opcionálisan pirított hagymával, szalonnával - tálalom.
A burgonyát meghámozom, majd kb. egyenlő nagyságú kockákra vágva enyhén sózott, meleg vízbe felteszem főni. Annyi vizet teszek rá, hogy a burgonyát majdnem ellepje. Kis lángon, fedő alatt puhára főzöm, majd a főzőlé leöntése nélkül összetöröm, folyamatos keverés mellett beleszitálom a kukoricalisztet, hozzáadom a tejet és a margarint, és ízlés szerint sózom. Állandóan kevergetve addig főzöm, amíg a liszttel össze nem fő. Melegen, sós tejföllel - opcionálisan pirított hagymával, szalonnával - tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése