2014. július 24., csütörtök

Raffaello golyó

A recept a Nosalty-ról származik.
Nem először készítettem, de eddig margarinnal, ezúttal kipróbáltam vajjal is, hiszen az eredeti rceptben is az szerepel. Kicsit másabb volt így dolgozni vele, formázásnál picit "folyt" belőle a vaj, de egyébként állagra ugyanolyan lett és talán még finomabb is mint margarinnal.

Hozzávalók (8 nagyob darabhoz):
80 g sovány tejpor
40 g kókuszreszelék
30 ml víz
40 g porcukor
50 g olvasztott vaj
8 db blansírozott mandula
Forgatáshoz: kókuszreszelék


Elkészítés:
A tejport és a kókuszreszeléket egy tálkában összekeverem.
A vizet és a cukrot egy lábasba teszem és felforralom. Amikor forr, leveszem a tűzről és folyamatos keverés mellett hozzáadom a kókuszreszelékes tejport és az olvasztott vajat. Simára keverem, majd hűlni hagyom. Amikor meghűlt, golyókat formázok belőle és közepükbe egy-egy blansírozott mandulát nyomok. Kókuszreszelékben meghempergetem őket.

Mandula blansírozása:
Egy kis lábasban vizet forralok, majd amikor már forr, beledobom a mandulaszemeket és két pecig főzöm. Ezután leszűröm, hideg vízzel leöblítem és már bújnak is ki a héjukból :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése