2014. július 2., szerda

Cseresznyés clafoutis


Hozzávalók (23cm-es piteformához):
120g Mantler liszt
2,5dl tej
40g olvasztott vaj
2db tojás
80g cukor (vagy ízlés és a cseresznye édessége szerint)
500g cseresznye (nekem magozva 450g volt)


 
Elkészítés:
A hozzávalókat - a cseresznye kivételével - robotgéppel összekeverem és a kivajazott-lisztezett piteformába öntöm. Megszórom a cseresznyével és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütöm. Langyosan, porcukorral meghintve tálalom.

 

1 megjegyzés:

  1. Siralmas. De sajnos még rosszabb is van...amikor a húspultnál dolgozó eladó kesztyű nélkül adja ki a nyers húst, majd átballag a csemegepulthoz és nyers húsos kézzel leszeli a párizsit és becsomagolja majd odaadja a vevőnek. :-( No comment!

    VálaszTörlés