Hozzávalók (18*24 cm-es tepsihez, 6
szelethez):
3db
kifli mennyiségének megfelelő gluténmentes kenyér (ez nálam 3*45, azaz 135g volt)2db tojás sárgája
2,5dl tej (nekem nem volt szükségem az összesre, kevesebbtől is alaposan átázott a kenyérke)
50g porcukor
20g mazsola
10g rum
40g darált dió
300g reszelt alma
4g vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
1ek sárgabaracklekvár
2ek porcukor
3-4db tojásfehérje, ki mennyire szeretne magas habot
vaj és rizsliszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A
kenyeret felkockázom, egy nagyobb tálba teszem. A mazsolát rumba áztatom. A
tojássárgákat kikeverem a porcukorral, majd tovább keverve hozzáöntöm a tejet
is. Ezzel locsolom meg a kenyeret, óvatosan átforgatom és picit állni
hagyom. Amikor a kenyér jól megszívta magát a tejes öntettel, óvatosan hozzákeverem
a mazsolát és a diót is, majd az egészet elegyengetem a kivajazott-lisztezett
tepsiben, és ráhelyezem a vaníliás cukorral és pici fahéjjal ízesített reszelt
almát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütöm, majd a sütőből
kivéve rásimítom a közben a porcukorral és a sárgabaracklekvárral keményre vert fehérjehabot és
így sütöm tovább még kb. 10 percig, amíg a habnak szép színe lesz. A habot a
szeletek mentén, még melegen, vízbe mártott késsel felvágom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése