2014. július 11., péntek

Máglyarakás


Hozzávalók (18*24 cm-es tepsihez, 6 szelethez):
3db kifli mennyiségének megfelelő gluténmentes kenyér (ez nálam 3*45, azaz 135g volt)
2db tojás sárgája
2,5dl tej (nekem nem volt szükségem az összesre, kevesebbtől is alaposan átázott a kenyérke)
50g porcukor
20g mazsola
10g rum
40g darált dió
300g reszelt alma
4g vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
1ek sárgabaracklekvár
2ek porcukor
3-4db tojásfehérje, ki mennyire szeretne magas habot
vaj és rizsliszt a tepsi kikenéséhez


Elkészítés:
A kenyeret felkockázom, egy nagyobb tálba teszem. A mazsolát rumba áztatom. A tojássárgákat kikeverem a porcukorral, majd tovább keverve hozzáöntöm a tejet is. Ezzel locsolom meg a kenyeret, óvatosan átforgatom és picit állni hagyom. Amikor a kenyér jól megszívta magát a tejes öntettel, óvatosan hozzákeverem a mazsolát és a diót is, majd az egészet elegyengetem a kivajazott-lisztezett tepsiben, és ráhelyezem a vaníliás cukorral és pici fahéjjal ízesített reszelt almát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütöm, majd a sütőből kivéve rásimítom a közben a porcukorral és a sárgabaracklekvárral keményre vert fehérjehabot és így sütöm tovább még kb. 10 percig, amíg a habnak szép színe lesz. A habot a szeletek mentén, még melegen, vízbe mártott késsel felvágom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése