Mindent ugyanúgy csináltam, csak a tésztát cseréltem le gluténmentes tésztára.
Hozzávalók (12 darabhoz):
250g széles
metélt3db tojás
175g tejföl
100g porcukor
100g darált mák
1db citrom reszelt héja
2 ek vaj
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztát
kifőzöm, lecsöpögtetem, hűlni hagyom. Közben a tojások sárgáját habosra
keverem a vajjal, hozzáadom a tejfölt, a porcukor kétharmadát, a vaníliás
cukrot, a mákot és a citromhéjat. A végén beleforgatom a tésztát. A
tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verem, majd óvatosan
hozzákeverem a tésztás masszához. A muffintepsi mélyedéseit
alaposan kivajazom és megtöltöm a tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben
kb. 20-25 perc alatt készre sütöm. Porcukorral meghintve tálalom. Nagyon
finom magában is, de szilvalekvárral az igazi!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése