Édesapám a minap néhány szép darab pöfeteg gombával tért haza az erdőről.
Nagyon örültem, mert egyik kedvencem és sajnos az elmúlt egy-két évben nem kedvezett neki az időjárás és egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset és rossz minőségűt találtunk.
Hozzávalók:
250g pöfeteg gomba
kukoricaliszt
2db tojás
gluténmentes zsemlemorzsa
Tálaláshoz: majonéz vagy tartármártás
Elkészítés:
A gomba külső héját eltávolítom, majd kb. fél-egy cm vastagságú szeletekre vágom. Enyhén besózom és fél órát állni hagyom. Ezután - óvatosan, mert könnyen törik - lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom és bő forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütöm. Frissen, párolt rizzsel vagy krumplipürével és majonézzel vagy tartármártással tálalom, de magában is nagyon finom, laktató.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése