Ennek a finomságnak a receptjét Limaránál láttam meg, azonnal megtetszett, ki kellett próbálnom, és egyik kedvencemmé vált.
Hozzávalók (1 személyre):
2dl tej
26g rizsdara
16g cukor
csipet só
gluténmentes zsemlemorzsa
olaj
lekvár
Elkészítés:
A tejből, rizsdarából, cukorból és csipet sóból tejbegrízt főzök.
A zsemlemorzsát az olajon szép barnára megpirítom.
Miután a tejbegríz is és a morzsa is kihúltek, elkezdem rétegezni: egy evőkanálnyi morzsa, egy evőkanálnyi lekvár, tejbegríz, ezt kétszer ismétlem. Rövid időre hűtőbe teszem.
Megjegyzés:
A rizsdarából készült tejbegrízhez a sárga- és az őszibarack-, a kukoricadarából készülthöz a szilvalekvár ízlett a legjobban :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése